fbpx

( kereséshez nyomj entert )

+36 (70) 775 0760

A Watch Series 4 EKG funkciója máris életet mentett!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A kaliforniai cég az elmúlt hét folyamán tette elérhetővé a watchOS 5.1.2-es verzióját, melyben debütált a régóta várt EKG app. Ezt követően sajnos az is kiderült, hogy valóban csak az amerikában vásárolt órák tudják ezt a funkciót, más országokban beszerzett készülékek nem lesznek rá alkalmasak.

 

Csupán néhány nap telt el az EKG alkalmazás debütálása óta, de máris életet mentett. Reddit-ten egy felhasználó számolt be arról, hogy a megjelenést követően kipróbálta az okosóra új funkcióját. Első méréskor a készülék pitvarfibrillációt jelzett számára. Történetünk főhőse úgy volt, hogy az almás cég is beismerte, hogy nem 100 százalékos a mérési hatékonyság, így újabb mérésbe kezdett, ahol ismételten ugyanazt mutatta az okosóra. Ezt követően újra és újra elvégezte a méréseket, de mindig ugyanazt hozta ki.

 

Szerencsére ott volt felesége a közelben, így megkérte, hogy csináljanak nála is egy EKG mérést. Ekkor az óra jelezte, hogy minden rendben van. Ezt követően főhősünk új mérésbe kezdett, de ismételten pitvarfibrillációt mutatott számára a készülék. Ekkor gondolta, hogy valóban problémája lehet, így ellátogatott a helyi kórházban, ahol jelezte az orvos számára a történteket.

 

A vizsgálatot követően az orvos elmondta a páciensnek, hogy Apple részvényt kellene vásárolnia, ugyanis az óra megmentette az életét. A doktor olvasott arról, hogy a napokban jött ki a watchOS 5.1.2 és vele együtt az EKG app, így fel voltak rá készülve, hogy jönnek emiatt betegek, de arra nem voltak felkészülve, hogy a megjelenést követő napon látogatójuk lesz emiatt.

 

 

Nem ez az első eset, hogy életet mentett, vagy komolyabb betegség kialakulását akadályozta meg az Apple Watch. Most, hogy debütált az EKG alkalmazás, egy olyan újabb funkciót mutattak be, mely nagy hasznukra lesz a felhasználóknak.

 

Sajnos az alkalmazás egyelőre valóban csak az amerikaiak számára érhető el, de reméljük, hogy hamarosan több országban, köztük Magyarországon is engedélyezve lesz.

 

 

 

Forrás: iHungary.hu

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Írjon nekünk!