( kereséshez nyomj entert )

+36-70 / 775-0760

Megjelent a Watch Series 6, a Watch SE, a 4. generációs iPad Air és a 8. generációs iPad is!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Az eseményt szokás szerint Tim Cook nyitotta meg, aki beszélt kicsit az átalakult életről, amit a koronavírus járvány okozott, aztán gyorsan megosztotta, hogy a mai napon voltaképp két termékről fognak beszélni: az iPad-ről és az Apple Watch-ról. Sajnos iPhone 12 szériát nem kaptunk, de a korábbi pletykáknak megfelelően ezt október folyamán mutathatják be.

Apple Watch 6

 

A bemutató elején Tim olyan emberekről beszélt, akiknek hasznukra volt az okosórájuk, s ezt követően róluk láthattunk videót, hogy miképp segítette őket és egészségüket. A hatodik generációs Apple Watch-ról gyorsan lehullt a lepel, s a korábbi szóbeszédeknek megfelelően véroxigénszint mérési funkcióval gazdagodott. Az új óráknál megjelent a kék és a piros szín egyaránt, valamint a régi színeken is dolgoztak kicsit, így kicsivel másabb árnyalatban érhetőek el.

 

Visszatérve az új véroxigénszint mérésre… Összesen 15 másodpercet vesz igénybe a funkció, s az új szenzorok segítségével állapítja meg a vérünk színe által az oxigénszintet. Hardveresen az S6 processzor hajtja meg az órát, aminek köszönhetően 20 százalékkal gyorsabb az elődjénél. Az always-on kijelző kétszer fényesebben világít, így napsütésben is jobban látjuk a kijelzőt, valamint az elevációt is valós időben mutatja az új készülék.

 

Természetesen az új számlapok sem maradhattak ki, s elmondhatjuk, hogy egészen hasznos új darabokat kapunk. Megérkezett az úgynevezett solo-loop pánt, ami lényegében egy olyan pánt, amibe belebújhatunk, ergo nem kell csatolgatni. Ebből összesen két új kivitel lesz, de egy-két újabb szíjat is bemutattak ezen felül.

 

Lesz egy úgynevezett Family Setup funkció, amivel például a szülők könnyen megtudhatják, hogy hol vannak a gyerekeik, vagy éppen kommunikálhatnak is velük úgy, hogy nincs a gyerekeknek külön telefonja – mondjuk arra kíváncsiak leszünk, hogy ez a funkció Magyarországon mikortól lesz elérhető, hiszen egyelőre nem vagyunk benne a támogatott országok listájában.

Az Apple Watch Series 6 160 ezer forinttól lesz megvásárolható.

Apple Watch SE

 

Az este folyamán bemutatkozott az Apple Watch SE is, ami az új belépőszintű okosórája az Apple-nek, melyet 110 ezer forinttól tudunk majd megrendelni. Természetesen ebben is megtalálható minden korábbi szenzor (kivéve az új véroxigénszint mérésre alkalmasakat), illetve egy S5-ös chip, mint a tavalyi modellekben, azonban a harmadik generációs készülékek is piacon tartják az almások 78 ezer forintos indulóártól.

 

Megtörtént a megrázó bejelentés, amire igazából számítottunk, de nem vártunk: az Apple mostantól nem mellékel töltőadaptereket. Legalábbis egyelőre ez az állítás az Apple Watch-nál igaz, de feltehetően az iPhone 12 szériánál is így lesz. Az almások szerint mindenkinél több töltőadapter van otthon, így a környezetkímélés miatt nem gyártanak “fölöslegesen” újabb adaptereket.

8. generációs iPad

 

Idén 10 éves az iPad, ez idő alatt, pedig több, mint 500 millió tabletet adtak el az almások. Hamarosan megjelenik a nyolcadik generációs iPad, amiben egy A12-es processzor kap helyet, azonban a dizájn marad a régi. A CPU teljesítmény 40 százalékkal nagyobb, mint az előző modellé volt, ha pedig a GPU-ról beszélünk, akkor ott kétszeres sebességnövekedést ígérnek. Az Apple szerint az új iPad kétszer gyorsabb, mint a top-selling Windows laptop, háromszor gyorsabb, mint az Android tablet és hatszor gyorsabb, mint a Chromebook.

A nyolcadik generációs iPad ára 135 ezer forinttól indul. Mától előrendelhető, péntektől megvásárolható.

4. generációs iPad Air

 

A korábbi pletykáknak megfelelően kicsit újratervezték az iPad Air szériát, ami nem mellesleg sokban hasonlít az iPad Próra. Összesen öt új színben lesz elérhető, a szokásosnak nevezhető három szín mellett lesz világoszöld és kék kiadás egyaránt.

 

Az új formatervnek köszönhetően eltűnt a Home gomb a tabletről, azonban a hitelesítésért a Touch ID ujjlenyomat olvasó a felelős, amit a bekapcsológombba építettek bele. Ahogyan megérintjük a gombot, hogy életre keltsük a kijelzőt, a tablet máris azonosít minket.

 

Most először az iPad Air-ben mutatkozik meg az Apple legújabb chipje, az A14. A gyártástechnológia ezúttal 5 nanométeres, az ígéretek alapján nem csak energiatakarékosabb lesz az új processzor, de gyorsabb is. A négy darab mag mellett két energiatakarékost találhatunk meg. Az A13-hoz képest 40 százalékkal erősebb.

 

Az új iPad Air-nél is elköszönt a Lightning csatlakozótól az Apple, s helyét az USB C vette át. Az előlapon egy 7 megapixeles szenzort találhatunk meg, míg a hátoldalon az iPad Próból ismert 12 megapixeles lencse kapott helyet. A tablet támogatja a Wi-Fi 6-ot.

A készülék a következő hónaptól lesz elérhető 240 ezer forinttól.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Írjon nekünk!